20.03.2019

Vedenmittausjärjestelmät – Viisi valintavinkkiä

Teemat: Osakas, Vesimittari, LVI-ammattilainen, Älykoti, Isännöitsijä, Vuokrataloyhtiön edustaja

Asiantuntija valikoi Vedenmittausjärjestelmän ostajan oppaasta viisi ennen päätöstä puntaroitavaa näkökulmaa. Mittauslukeman on oltava tarkka – tottakai. Mutta kuinka laskea, seuraako valinnasta lisäkuluja vai -säästöjä?

 

1. Vedenkulutuslukema

Onko kulutuslukema tutkitusti tarkka ja reaaliaikainen? Ajantasainen mittaus vähentää kulutusta tehokkaimmin: tapoja on helppo muuttaa, kun omat valinnat konkretisoituvat numeroiksi. Se myös mahdollistaa vikojen ja vuotojen paikantamisen ja auttaa asukasta varmistamaan oman mittarinsa toimivuuden.

 

2. Vesimittarien lukeminen

Ovatko vesimittarit aidosti etäluettavia ja vai vaatiiko lukeminen työvoimaa? Kuinka usein mittarit luetaan vai onko asukkaalla, huoneiston omistajalla tai isännöitsijällä jatkuvasti pääsy sekä reaaliaikaisiin että menneisiin tietoihin vaikkapa riitatilanteen tai muuton yhteydessä?

 

3. Vesimittarien huolto

Osa valmistajista ilmoittaa käyttöiän vuosissa, osa litroissa. Selvitä, mitä se käytännössä tarkoittaisi sinun taloyhtiössäsi. Entä kuinka huolto tehdään: pitääkö kaikki mittarit vaihtaa säännöllisesti vai voiko laitteistoa huoltaa tarvittaessa ja yksittäisiä osia vaihtamalla?

 

4. Vedenmittausjärjestelmän
automatisoidut ominaisuudet

Automatisoidut ominaisuudet tekevät vedenmittausjärjestelmästä helpon ja turvallisen: vuotohälytysten yhdistyminen suoraan huoltoyhtiölle, vikailmoitukset, datan kerääntyminen ja laskutus ovat esimerkkejä älykkään järjestelmän hyödyistä. Automatisoidut ominaisuudet synnyttävät sekä suoria että välillisiä säästöjä.

 

5. Vedenmittausjärjestelmän käyttöönottotarkastus

Lain mukaan valmistajan vastuulla on vain se, että mittari täyttää vaatimukset ennen käyttöönottoa ja asennusohje on asianmukainen. Ota selvää, kuuluuko toimitukseesi laadun ja toimivuuden varmistava käyttöönottotarkastus. 

 

Onnistuneesti valittu vedenmittausjärjestelmä on energiainvestointi, joka alkaa tuottaa jo parissa vuodessa. Järjestelmän todellinen hinta on kuitenkin eri asia kuin laitteiston ja asennuksen kertakustannus.

Lataa vertailutyön avuksi kattava ja selkeä Vedenmittausjärjestelmän ostajan opas. Se käy läpi kuusi valinnan kannalta tärkeää osa-aluetta: hinta, teknologia, asennus, vedenmittausdata, taloyhtiön strategia ja palvelun tarjoaja.

 

Lataa maksuton ostajan opas

Teemat: Osakas, Vesimittari, LVI-ammattilainen, Älykoti, Isännöitsijä, Vuokrataloyhtiön edustaja

Tilaa blogi sähköpostiisi

Tilaa blogi sähköpostiisi. Samalla liityt sähköpostilistaan, josta saat tietoa sinua kiinnostavista aiheista.