20.03.2019

Lisätuottoa kulutuksen mukaisella vesilaskutuksella

Teemat: Vesilasku, Isännöitsijä, Vuokrataloyhtiön edustaja, VertoPro

”Uusi älyvesipalvelu poistaa kaikki vesilaskutukseen liittyvät hallintokulut ja vapauttaa isännöitsijät maksimoimaan tuottavan työajan. Samaan aikaan asukkaat ja osakkaat saavat tarvitessaan viiveetöntä asiantuntija-apua ja maksavat vain käyttämästään vedestä.”

Osa suurista vuokranantajista laskuttaa vedestä asuinpinta-alan tai pääluvun mukaan silloinkin, kun taloyhtiössä on huoneistokohtaiset vesimittarit. Perusteluna on raha. Kuvitelma siitä, että kulutuksen mukainen laskutus olisi aina vaivalloista ja hallintokulut söisivät saavutettavissa olevat voitot.

Uskomus on virheellinen.

- Tuotto on omissa käsissä. Millaisen vedenmittausjärjestelmän valitsee, kuinka pitkälle vietyä sen teknologia on ja mitä palveluita tuottajalla on tarjota, luettelee vedenkulutustiedon asiantuntija Merja Lindell Vertolta.

 

Älyvesipalvelu poistaa kaikki hallintokulut

VertoPro on Suomen ainoa älyvesipalvelu. Se kattaa kaiken: vedenmittauksen, laitteiden huollon, järjestelmän ylläpidon, asiakaspalvelun, laskutuksen, maksuvalvonnan ja perinnän.

- VertoPro poistaa vesilaskutukseen liittyvät hallintokulut tyystin, Lindell alleviivaa.

Verto kysyi sadoilta isännöintitoimistossa työskenteleviltä, mitkä vesilaskutukseen liittyvät työtehtävät vievät eniten heidän työaikaansa. Ylivoimaiseksi ykköseksi nousi asiakaspalvelu, jonka korkeaa laatua ammattilaiset pitivät samalla erittäin tärkeänä.

Yhteydenpito huoltoyhtiöön, taloyhtiöiden tiedottaminen ja vesilaskutus saivat kyselyyn vastanneilta tasaista kannatusta, mutta toiseksi suurimmaksi aikasyöpöksi isännöitsijät nimesivät maksuvalvonnan. Verto Pro -palvelussa kaikki tämä siirtyy Verton ja Visma PPG:n asiantuntijoiden käsiin.

- Älyvesipalvelu vapauttaa isännöitsijät maksimoimaan tuottavan työajan. Samaan aikaan asukkaat ja osakkaat saavat tarvitessaan viiveetöntä asiantuntija-apua. Kaikki hyötyvät.


Vedenmittausjärjestelmästä tuottavaksi energiainvestoinniksi

Asunnot on rakennettu asuttavaksi. Kuinka vuokranantaja voi tehdä kohteestaan houkuttelevan?

- Kulutuksen mukainen vesilaskutus on asukkaiden etu, koska silloin laskun suuruus on omissa käsissä, Lindell sanoo.

Hän kertoo, että Verto-kotien asukkaat säästävät vuosittain vesilaskuissaan kaksikymmentä miljoonaa euroa. Se on rahaa, joka päätyy lyhentämättömänä asukkaiden pussiin – oikeudenmukaista ja ympäristöystävällistä yhdellä iskulla. 

Viisaasta vedenkäytöstä hyötyy myös taloyhtiö, sillä nykyaikaisen kerrostalon energiasta lähes puolet kuluu veden lämmitykseen.

- Kulutuksen mukainen laskutus nopeuttaa investointien takaisinmaksuaikaa. Harkitut järjestelmä- ja palveluvalinnat takaavat sen, että sijoitettu pääoma alkaa tuottaa voittoa.

Lataa ostajan opas

 

Teemat: Vesilasku, Isännöitsijä, Vuokrataloyhtiön edustaja, VertoPro

Tilaa blogi sähköpostiisi

Tilaa blogi sähköpostiisi. Samalla liityt sähköpostilistaan, josta saat tietoa sinua kiinnostavista aiheista.